Happy Viewing ~Jenn~

By: Jennifer Md Jalil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Darwish Putra Born on 19.11.05 at 4.23am

Darwish tido
Tak suka kena bedung
Sian tangan yg berbunjut tu ada jarum sbb kena drip, tu yg balut
View all 11 photos...
Selepas bercuti panjang..merehatkan diri utk memantangkan diri..baru hari ni aku memulakan kerja..rasa rindu kat Darwish sbb dlm pantang dok mengadap dia jek..ni terpaksa tinggalkan dia.hrmmm sedih..Rutin harianku pun dah mula la berubah bila ada Darwish..
Gambar ni diambil pada 19.11.05, umur Darwish baru sehari..
Kat sini aku nak kongsi skit suka duka aku give birth..On 17.11.05 Petang tu aku gi check up, Dr. kata baby aku dah engaged..ready nak kuar..tp aku rileks la sbb due lambat lagik. Jangkaannya on 09.12.05. Malam tu sedap aku melantak sate ngah family aku la, lepas tu aku terus ke umah adik aku..konon2nya nak gi keje dr umah adik aku. Dlm pukul 2 pagi 18.11.05 aku terasa mcm terkencing..tp air yg kuar tu laju dan byk dan jernih..cuak gak aku..bila bgtau mak aku..dia kata air ketuban dah pecah...apa lagi cpat2 siap terus gi hosp..tapi aku rilek jek sbb tak sakit. Sampai hosp dr check jalan aku baru buka 1cm..so dia antar aku gi wad dulu. Drp 2 pagi tu sampai pukul 11 mlm bukaan aku masih 1 cm tak de perubahan walaupun dah masuk ubat 2 kali..agaknya baby dlm perut best kot sbb dpt makan mcm2 hehhhe..dlm 11 mlm lebih tu dr terus bawak gi labour room sbb nearly 24 hour ketuban aku pecah..takut nanti baby lemas..time tu mmg tak sakit langsung..siap bleh melantak mcm2..siap bleh sengeh2..masuk labour room..Dr drip kan 2 botol utk cpatkan contraction..start drp tu la sakit bagai nak giler..contraction non-stop..habis 2 botol dr tambah lagi 2 botol..ya Allah sakitnya tak dpt nak digambarkan dengan kata2, baru la aku sedar tentang kebenaran sakit beranak adalah sakit kedua sebelum mati...rasa terharu jugak walaupun hubby aku mabuk darah tapi dia sanggup temankan aku dlm labour room bagi semangat..itu yg membuatkan aku lebih cekal..slps 4 botol drip akhirnya aku terasa mmg nak beranak sgt, rasa mcm nak terberak..selepas 2 kali teran..burst terasa lega dah panas jek..uweekk terdengar tangisan baby aku..tepat jam 4.23 a.m 19.11.05..alhamdullilah Darwish Putra b. Muhd Sanusi pun lahir kedunia dengan berat 2.57kg. Immediately baby diletakkan atas dada aku..time tu hilang sumer rasa sakit..menitis air mata terharu..tak sangka..aku dah jadi mummy..aku dah ada baby yg sihat dah cukup sifat..saat2 yg paling aku tunggu2kan..disebabkan ketuban aku pecah hampir 24jam..darwish pun kena drip kat tangan jugak..sian dah la kecik ada plak jarum kat tangan..sedih siut..aku discharge on 21.11.05...puas la jugak duduk kat spital tu..next day aku terus ikut mak abah aku balik perak utk pantang..sampai sana jek gi poliklinik ..tengok2 Darwish nya kuning dah lebih max..23.11.05 aku ngan Darwish duduk la kat spital Lumut..kesian sgt..Darwish kena masuk dlm inkubator pakai diaper jek..atas bawah lampu..panas siut..siap ada cermin mata zorro lagik (elakkan silau bila dlm inkubator tu)..fobia aku tengok cermin mata tu. time tu rasa jemu dah nak masuk hospital..tak suka..26.11.05 discharge...wah..merdeka...

Begitula cerita panjang lebar aku..Wassalam..sebarang pertanyaan..tanya la aku ekk..


Wednesday, 7-Sep-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Terkenang semasa doluu

Nikah 03.06.03
Sanding 07.06.03
Aku mengupload gambar ni sbb kebetulan terselit plak gambar ni..ntah dtg. dr. mana..bukannya apa..aku nak tunjukkan diriku sebelum dah selepas..heheheeh


Saturday, 30-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 cari makan kat Penang n Kedah..heheh dah 5 bulan pregnant

 
 
 
View all 4 photos...


Saturday, 16-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Laketown Bukit Merah..Mummy pregnant 4 bulan

 
 
 
View all 6 photos...


Sunday, 1-May-2005 01:14 Email | Share | | Bookmark
Bukit Tinggi & Genting

Mcm Kat Obersea
In the sea pun ok la
 
View all 15 photos...
Ni mummy tengah pegnen 2 month ++


[<<  <  1  2  3  [4]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net